Silversponsor Älvräddarna
Hans Lidmansällskapet
Ge fan i våra vatten

Vi sponsrar Älvräddarna i deras viktiga arbete med att försöka minimera vattenkraftens skadliga verkningar på våra vattenmiljöer.

Hans Lidman skrev fantastiska böcker om bl.a. fiske. Titlar som Fisket i våld, Det nappar i Svartån, Fiskefeber och Bruset från Björnån.

Ge fan i våra vatten samlar in pengar till fiskevård och uppmärksammar hur illa ställt det är med miljön i många svenska vatten.

Kontakta oss

Lapponicus fiske och fritid HB
Högstvägen 27
797 71  IDRE

070 373 26 30

E-post: info@lapponicus.se  Hemsida: www.lapponicus.se

Swish: 123 237 08 15

Org.nr: 969766-4663

Mer om oss


Lapponicus fiske och fritid handelsbolag startades i juni 2013. Vår ambition är att sälja "kvalitativ kvalitetstid i kvantitet" D.v.s. att du ska kunna ägna dig åt fiske och fritid med de varor du köpt av oss utan att drabbas av teknikstrul eller annat krångel.

Vi säljer bara grejor som vi kan tänka oss att använda för eget bruk. Vårt eget märke, Lapponicus, testas och används av oss själva och ett antal utvalda "ambassadörer" som rapporterar tillbaka till oss. På så vis vet vi att grejorna fungerar redan innan försäljningen startar.​

Jonas Gardsiö och Kjell-Åke Johansson, det är vi två som driver Lapponicus fiske och fritid. Vi är födda på 60-talet och har fiskat sedan barnsben. Jonas är mer eller mindre uppväxt i Idre och Kjella har sina rötter i Jokkmokk. Jonas bor idag permanent i Idre, Kjella bor i Örebro.​ Det är Kjella som trycker muggar/tröjor och fixar vinyler. Jonas binder en del av flugorna t.ex. Mutti, Råsto och Brattströmsflugan. Det är också Jonas, i samarbete med Vildmarksbiblioteket, som skrivit boken Norra Dalarna vandringsturer och utflykter.

Vi fiskar så ofta vi har möjlighet, många gånger var för sig men då och då tillsammans . Det är Kjella som är vassast när det kommer till flugfisket, Jonas är mer allround och vinner kanske ibland, främst för att Lapponicus ofta fiskar på hemmaplan, Idre.

Några av våra leverantörer hittar du längst ned på sidan.

Logo Zebco Europe

Varumärken som t.ex Mustad, Vicke Original, SPRO och Hurricane köper vi in från Wiggler.

Zebco Europe, härifrån får vi t.ex. våra fina haspelrullar av märket Quantum.

Spinnare med "garanti" köper vi härifrån. Bättre finns inte! En del av flugorna kommer också från ilba.

Från A. Jensen Flyfishing i Danmark köper vi spön (flug och haspel), linor, tafsar, flugor. m.m.